Ga terug
+ servings
Kersenflappen met slagroom

Kersenflappen met slagroom

De combinatie van bladerdeeg, slagroom en kersen is ver-ruk-ke-lijk!
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Porties: 5 flappen

Dit heb je nodig:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • Kristalsuiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 2 eetlepels suiker voor in de slagroom
  • 1 blik vlaaifruit kers
  • poedersuiker

Verder

  • spuitzak
  • glad spuitmondje

Zo maak je het:

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg, verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd een plakje bladerdeeg diagonaal door de midden en leg de gesneden helften op elkaar, leg deze op de bakplaat
  • Besmeer met losgeklopt ei en besprenkel rijkelijk met de suiker
  • Bak de flappen in circa 15 tot 20 minuten gaar en laat helemaal afkoelen
  • Klop ondertussen de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig en luchtig room
  • Vul een spuitzak met het spuitmondje en de slagroom en leg deze even weg
  • Snijd de flappen horizontaal door de midden en spuit op de onderste helft een mooie laag slagroom en top af met wat kersen en het dekseltje
  • Bestuif met poedersuiker voor serveren